Ogórki na zupę

Ogórki na zupę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    3 łyżki
  • ogórki kwaszone

    3 przerośnięte
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kwaszone ogórki wyjąć z zalewy i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier i wymieszać. Nakładać starte ogórki do wyparzonych słoiczków. Zakręcić. Przygotować garnek do pasteryzowania. Słoiki z ogórkami pasteryzować 5-8 minut. Odstawić w zimne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

24.02.2012 08:19
ogóreczki to lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat