Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka duszona do obiadu
Marchewka do obiadu to dodatek, który każdy z nas kojarzy z dzieciństwa. Dla niektórych z nas marchewka z groszkiem to złe wspomnienie z czasów dzieciństwa, które wraz z wiekiem zupełnie się zmieniło. Przepis na marchewkę duszoną do obiadu jest zaledwie kilku składnikowy, a jego przygotowanie to kwestia kilku - kilkunastu minut. Marchewka do obiadu przygotowana z tego przepisu jest delikatnie słodka w smaku i idealnie łączy się z daniami mięsnymi: potrawkami z kurczaka lub kotlecików mielonych. Marchewka duszona to prosta w przygotowaniu i sprawdzona potrawa do obiadu.
1. Marchew obrać i pokroić w kostkę.
2. Masło roztopić w rondelku i włożyć marchew.
3. Następnie dolać wrzącej wody tak, aby zakryła marchew.
4. Gotować około 15 minut.
5. Gdy marchew będzie już wpół miękka, posolić, dodać mąkę, szczyptę cukru i dusić pod przykryciem do miękkości.