Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z soczewicą i porem

5.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Została mi ugotowana soczewica i brak pomysłu na nią. Przejrzałam zawartość lodówki i pomysł zrodził się sam. Często robię rożne roladki z farszem, do którego wykorzystuje to co mam w lodówce. Pora u mnie nie może zabraknąć dlatego znalazł się on w nadzieniu.

Składniki:

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
por (białe części) 1 sztuka
marchew 1 sztuka
soczewica konserwowa 1 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz czerwony 1 szczypta
ser wędzony 4 plastry
masło klarowane 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z soczewicą i porem

Por drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę i dalej przesmażam. Można dodać odrobinę wody. Doprawiam solą, pieprzem i studzę.

Schab rozbijam, posypuje solą, pieprzem kolorowym, smaruję musztardą. Układam plaster sera, na to por z marchewką, i soczewicę ugotowaną. Roladki zwijam i spinam wykałaczkami. Smażę na wolnym ogniu na maśle około 10 minut i obracam od czasu do czasu. Potem podlewam wodą i duszę kolejne 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 14.02.2019 09:22
Mi też się przepis podoba
Bożena Matuszczyk 01.02.2019 13:16
Pomysłowo, smacznie i ciekawie,takie roladki to super pomysł na pyszny obiadek.;)
bietka 01.02.2019 09:09
Pomysłowe te roladki i na pewno bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak