Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki królika

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Proste i szybkie smarowidło na chleb. Pasta z delikatnej wątróbki królika z nutą jabłka i tymianku. Polecam z chrupiącymi grzankami.

Składniki:

Składniki:

wątróbka z królika
30 dag
cebula
1 sztuka
jabłko
1 sztuka
śmietana 30%
80 ml
majeranek
0.5 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
masło klarowane
2 łyżki
tymianek
6 gałązek
wino czerwone
80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki królika

Wątróbkę oczyszczam, myję i osuszam. Cebulę kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Dodaję pokrojoną wątróbkę, obrane i pokrojone jabłko, tymianek, podlewam winem i smażę na wolnym ogniu około 15 minut aż wątróbką będzie dobrze wysmażona. Pod koniec solę, pieprzę, posypuję majerankiem. Odstawiam do wystudzenia dodaję śmietanę kremówkę i miksuję blenderem. Pastę wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 30.01.2019 10:54
Smarowidło bardzo apetyczne ,a ja nie lubię królika a zjadłabym z takimi pysznymi grzankami.;)
bietka 30.01.2019 10:53
Smaczna pasta i do tego grzanki, po prostu pychotka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak