Panga na szpinaku

Panga na szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    4 platy
  • czosnek

    4 ząbki
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • sok z cytryny

    do skropienia
  • masło

    1 łyżka
  • szpinak mrożony

    0,5 kg
  • mąka

    do panierowania
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę natrzeć solą,pieprzem i skropić cytryną.Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.Szpinak rozmrozić i udusić na maśle dodać jogurt , roztarty czosnek i na końcu doprawić. Sos szpinakowy wylać do naczynia żaroodpornego na nim ułożyć rybę,posypać serem i zapiekać 10 min w 160 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

15.10.2012 13:15
ostatnio pangę rzadko kupuję lecz w takim wydaniu chętnie spróbuję

Krystyna32

01.05.2012 06:08
extra

SyMiki

13.06.2011 12:08
muszę spróbować

Ewelina47

04.02.2011 07:56
jeszcze nie jadłam

matii6

26.12.2010 23:00
bardzo pomysłowe

Emilia22

25.09.2010 10:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat