Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z kurczakiem, awokado i kaparami
W misce łączymy olej rzepakowy, 1 łyżkę musztardy, posiekany czosnek i doprawiamy przyprawą. Kurczaka kroimy w cienkie paski. Przekładamy do marynaty i odstawiamy.
W drugiej misce łączymy: majonez, jogurt, kapary, musztardę, sok z cytryny szczypiorek i mieszamy. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skóry i kroimy w plastry.
Kurczaka smażymy na mocno rozgrzanej patelni, odstawiamy do ostygnięcia.
Tortille smarujemy serem kozim. Na każdej układamy listki sałaty rzymskiej, usmażonego kurczaka, plastry awokado i łyżkę sosu majonezowo-jogurtowego. Wierzch posypujemy posiekaną kolendrą i zawijamy.
Podajemy z pozostałym sosem. Tortille przed podaniem można podgrzać na patelni.