Zupa z kiszonego kalafiora

Zupa z kiszonego kalafiora

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Jak raz spróbujecie kiszonego kalafiora, to zapragniecie go stosować do różnych potraw. Idealnie sprawdzi się w sałatkach, dodatkach do dań głównych i w zupach, które kochamy <3
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • kiełbasa myśliwska

    2 sztuki
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    2 sztuki
  • kalafior kiszony

    1 słoik
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • por

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę i por kroimy w talarki.

Warzywa i kiełbasę zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy sól (1/4 łyżeczki), zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez kwadrans.

Kalafior odcedzamy, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości pozostałych warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.

Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy kiszonego kalafiora, słoik 500 ml.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

6 dni temu
Ciekawy przepis :)

Bożena Matuszczyk

2 tygodnie temu
Fajny pomysł z kiszonym kalafiorem ,smak zupy na pewno pyszny,;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat