Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po królewsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszna jajecznica po królewsku z dodatkami: cebulą, papryką, pomidorami i kiełbasą.

Składniki:

Na jajecznicę:

masło 10 dag
cebula 2 sztuki
papryka 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
kiełbasa drobiowa 20 dag
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
żółty ser 20 dag
jaja 6 sztuk
pieprz 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta

Porada

Podajemy z pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po królewsku

Na patelni rozpuszczamy masło. Wsypujemy pokrojoną w kostkę cebulę, podpiekamy ją na rumiano. Dodajemy paprykę, pomidory, szynkę (pokrojoną w drobna kostkę) i dusimy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy, pieprz i kucharek.

Dodajemy roztrzepane jaja i 3 łyżki startego żółtego sera. Podsmażamy. Doprawiamy do smaku. Nakładamy na talerze i posypujemy resztą startego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak