Rzodkiewka na śniadanie

Rzodkiewka na śniadanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Od jakiegoś czasu preferujemy takie warzywne dodatki na śniadanie. Idealnie pasują do wędlin czy serów.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    6 sztuk
  • ogórek zielony

    0.5 sztuk
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • olej z pestek winogron

    5 łyżek
  • ocet jabłkowy

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rzodkiewki ścieramy na tarce do jarzyn.
Ogórek obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy.
Cebulę siekamy.
Olej, ocet, miód mieszamy, lekko oprószamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

22.11.2018 12:08
Bardzo pomysłowo i smacznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat