Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz zabielany śmietaną i mlekiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Barszcz zabielany jest bardzo smaczną zupą na jesienne i chłodne dni zimowe, z jajkiem, ziemniaki z okrasą i jest sycący obiad. SMACZNEGO!!!

Składniki:

kości schabowe
1 kilogram
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
buraki czerwone
1 kilogram
marchew
3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw
1 łyżka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
2 łyżki
ocet jabłkowy
2 łyżki
śmietana 18%
200 mililitrów
mleko
1 szklanka
mąka pszenna
2.3 łyżki
jajko
2 sztuki
jajka ugotowane na twardo
10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz zabielany śmietaną i mlekiem

Na kościach schabowych ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, ugotowane kości wyjąć, ostudzić i obrać z kości mięsko.

Buraki obrane w pojemniku blendera na tarczy do warzyw zetrzeć buraki lub na tarce na grubszych oczkach.

Buraki wsypać do wywaru, dodać kucharka, marchewkę i gotować do miękkości buraków, dodać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy.

Mąkę, jajka, śmietanę, mleko wymieszać i wlać do barszczu, mieszać do zagęszczenia barszczu.

Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak