Barszcz zabielany śmietaną i mlekiem

Barszcz zabielany śmietaną i mlekiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Barszcz zabielany jest bardzo smaczną zupą na jesienne i chłodne dni zimowe, z jajkiem, ziemniaki z okrasą i jest sycący obiad. SMACZNEGO!!!

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości schabowe

    1 kilogram
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • buraki czerwone

    1 kilogram
  • marchew

    3 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    2 łyżki
  • śmietana 18%

    200 mililitrów
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2.3 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • jajka ugotowane na twardo

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na kościach schabowych ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, ugotowane kości wyjąć, ostudzić i obrać z kości mięsko.

Buraki obrane w pojemniku blendera na tarczy do warzyw zetrzeć buraki lub na tarce na grubszych oczkach.

Buraki wsypać do wywaru, dodać kucharka, marchewkę i gotować do miękkości buraków, dodać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy.

Mąkę, jajka, śmietanę, mleko wymieszać i wlać do barszczu, mieszać do zagęszczenia barszczu.

Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat