Soljanka moskiewska

Soljanka moskiewska

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Inna wersja soljanki, z rybą.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z sandacza

    500 gramów
  • bulion warzywny

    1 litr
  • kapusta

    200 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • masło 82%

    4 łyżki
  • kapary

    1 łyżka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • oliwki zielone Smak

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia.

Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni na gorącym maśle. Przełożyłem do rondla, zalałem bulionem i szklanką wody, dodałem szczyptę soli, gotowałem ok. 15 minut. Następnie dołożyłem kawałki ryby i na małym ogniu gotowałem kilka minut.

Pod koniec gotowania dodałem do zupy pokrojone w plasterki ogórki, całe kapary i oliwki. Doprawiłem odrobiną pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

4 tygodnie temu
Smaczna zupka, jeszcze takiej nie jadłam : )

Bożena Matuszczyk

4 tygodnie temu
Smakowicie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat