Przepis i sposób przygotowania na: Smażone gąski
Gąsek niegotujemy. Gąski kroimy na części. Od łebków odkrajamy ogonki. Ogonki kroimy na mniejsze części. Rozbełtujemy jajko, dodajemy sol i pieprz. Następnie obtaczamy gąski w jajku i mące. Smażymy.
Smażone, pyszne gąski to jesienna przekąska. Polecam!
Gąsek niegotujemy. Gąski kroimy na części. Od łebków odkrajamy ogonki. Ogonki kroimy na mniejsze części. Rozbełtujemy jajko, dodajemy sol i pieprz. Następnie obtaczamy gąski w jajku i mące. Smażymy.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: