Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe serniczki w tartaletkach
1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem.
2. Sernik: ser blendujemy jajkiem. Następnie blendujemy z cukrem waniliowym, cukrem i budyniem. Dodajemy maliny i blendujemy na gładki sernik. Masę serową nakładamy do tartaletek.
3. Pieczenie: Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 160 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia.
4. Dekorujemy malinami i listkami melisy. Gotowe!