Chrupiące Corn Dogi o smaku pizzy

Chrupiące Corn Dogi o smaku pizzy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    kilka sztuk
  • olej

    do głębokiego smażenia

Na masę:

  • mąka kukurydziana

    200 gramów
  • mąka pszenna

    200 gramów
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • przyprawa do pizzy

    2 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • ser cheddar

    2 łyżki
  • mleko

    150 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na masę. Nabij parówki na patyczki i dokładnie obtocz w gotowej masie.

Smaż w głębokim i rozgrzanym do 180 stopni oleju, aż corn dogi będą złociste. Podawaj z ulubionym sosem.

Smacznego!

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat