Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie à la pizza

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kanie à la pizza - smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.

Składniki:

kanie 6 sztuk
mleko 3,2% 1 litr
mąka 250 gramów
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 300 gramów
ketchup 8 łyżek
papryka marynowana 1 sztuka
pomidor malinowy 1 sztuka
czarne oliwki Smak 100 gramów
szynka konserwowa 150 gramów
mozzarella 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie à la pizza

Grzyby oczyszczamy, usuwamy trzpienie, moczymy w mleku przez około godzinę. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kapelusze kani obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na maśle, na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.

Kanie smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, oliwki, pomidory, pokrojoną szynkę, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy 15 min w 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak