Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galantyna z kurczaka mojej babci

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
1 kg
wątrubka
50 gram
mleko
100 mililitrow
jajko
1 sztuka
masło
30 gram
pietruszka
50 g
zioła
1 pęczek
pieczarki
200 gram
włoszczyzna
1 pęczek
bułka czerstwa
50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galantyna z kurczaka mojej babci

Od mięsa oddzielić skórę., ugotować wywar na resztkach nie potrzebnych. i pokrojonyej wloszczyzny. namoczyć bułkę w mleku odcisnąć . Z mięsa jajka ziół pietruszki wyobić masę. Wątróbkę podsmażyć , tp samo zrobić z pieczarkami. Pokroic w kostkę pieczarki i wątrubkę. Wszystko razem wymięszać. Na stole rozłożyc seretkę , na nim skórę z kurczaka. Na środku ułożyć masę. Zwijamy skórę tak aby powstała niby rolada. razem z serwetką lub gazą zwiazać końce. Włożyć do gotującego się wywaru i gotować 2 godziny.Ostudzić i wyporcjować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 20.05.2011 19:25
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak