Zupa na króliku z jarmużem i białą fasolą

Zupa na króliku z jarmużem i białą fasolą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pyszna zupa na mięsie królika na jesienne wieczory. Dobry sposób na przemycenie jarmużu opornym. Polecam.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne:

  • królik

    1 ćwiartka
  • włoszczyzna

    1 sztuka
  • czosnek ząbki

    4 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • jarmuż

    2 gałązki
  • fasola biała

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    2 szczypty
  • gałka muszkatołowa mielona

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżeczka
  • sos sojowy grzybowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Gotujemy rosół na króliku. Ćwiartka królika + włoszczyzna tj. marchew, korzeń pietruszki, seler, por pokrojone w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką.

Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek w grubych plastrach i gotujemy na małym ogniu przez około 1h.
Na koniec dorzucamy puszkę białej fasoli (ja używam gotowanej na parze), pokrojone w kostkę pomidory i jarmuż, doprawiamy sosem sojowym, łyżeczką masła.

Unicornsstuff
Zupa najlepsza jest następnego dnia:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat