Zupa jarzynowa na rosole

Zupa jarzynowa na rosole

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

To jest pomysł na zupę, która można przyrządzić na rosole, który został z nam z poprzedniego dnia.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zupa:

  • rosół

    1 litr
  • por

    0.5 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • kalafior

    0.5 sztuki
  • groszek mrożony

    4 łyżki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • śmietana

    0.5 szklanki
  • zielenina

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, pora myjemy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy. Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy i dodajemy usmażone warzywa. Gotujemy 10 minut i dodajemy obrane i drobno pokrojone ziemniaki, z kalafiora odrywamy różyczki, dodajemy do zupy, a na koniec wkładamy groszek.
Gdy wszystkie warzywa będą już ugotowane doprawiamy zupę solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Śmietanę mieszamy z 3-4 łyżkami zupy, wlewamy do garnka i dodajemy zieleninę.

Zupę możemy podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat