Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa czardasz

5.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Ta węgierska zupa, bardzo podobna jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna.

Składniki:

Składniki:

cebula
1 sztuka
mięso mielone wieprzowe
400 gramów
Smalec wieprzowy
1 łyżka
ziemniaki
3 sztuki
ząbki czosnku
3 sztuki
papryka czerwona
3 sztuki
pomidory malinowe
3 sztuki
bulion wołowy
1.5 litra
fasola czerwona z puszki
1 sztuka
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czardasz

Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso.

Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny.

Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę.

Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak