Grzyby w occie

Grzyby w occie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    2kg
  • sól

  • Zalewa:

  • liście laurowe Prymat

    2
  • cukier

    1łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić , umyć w kilku wodach, by pozbyć się piasku, osączyć . Zagotować wodę z solą ,[soli powinno być tyle , by woda była mocno słona] wrzucić grzyby gotować od zawrzenia 15-20 minut w zależności od wielkości grzybów. Osącz na sicie , przestudz. Przygotuj zalewę : 2,5 szklanki wody wymieszaj z octem i cukrem, wrzuć przyprawy, gotuj 2-3 minuty od zawrzenia .Przestudz. Lekko ciepłe grzyby rozłóż do słoików, zalej chłodną zalewą , równomiernie rozkładając w słoikach liście i ziele.Zakręcamy i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pawlito

29.04.2014 10:29
uwielbiam grzybki

Seba

29.04.2014 07:05
bardzo smaczne grzybki

bog.sa

03.11.2013 08:04
niestety grzybiarz ze mnie żaden, muszę się posiłkować grzybkami od znajomych :)

Klausia

29.09.2013 14:25
uwielbiam takie grzybki, rarytas :)

kasica2210

26.04.2013 15:10
Uwielbiam grzybki w occie:)

PaniMISIOWA

28.01.2013 17:44
uwielbiam je

babcia

22.04.2012 10:41
śliczne grzybki

babcia

22.04.2012 10:41
śliczne grzybki

Żaneta1

24.02.2012 17:30
pysznosci;]

Żaneta1

24.02.2012 17:30
pysznosci;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat