Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dzisiaj moja rodzinka miała ochotę na bigos z cukinii, więc co było w lodówce wykorzystałam właśnie do tego bigosu. Przepisów na bigos z cukinii jest mnóstwo, tak więc ja dzisiaj podaję jaki bigos ja przygotowałam.

Składniki:

Składniki:

cukinia
1 sztuka
marchewka
1 sztuka
kiełbasa śląska
2 sztuki
parówki cienkie
4 sztuki
cebula
1 sztuka
papryka czerwona
1 sztuka
pomidory krojone z puszki
1 puszka
olej
3 łyżki
bulion
1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
sól
2 szczypty
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Porada

Przyprawy dodać do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końcówki i pokroić w dużą kostkę. Kiełbasę pokroić w plasterki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, włożyć pokrojoną kiełbasę i lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę zmniejszyć płomień ognia. Podsmażać do zeszklenia cebuli.
Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych,umytą, osuszoną i pokrojoną paprykę czerwoną.
Podsmażać około 10 minut pod przykryciem. Następnie dodać szklankę bulionu, startą marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać kolejne 5 minut,dodać pokrojoną cukinię i podsmażać do miękkości cukinii. Gdy cukinia jest prawie miękka dodać odsączoną z zalewy fasolkę szparagową oraz pomidory krojone z puszki, doprawić przyprawami, wymieszać i pogotować jeszcze 5 minut.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.08.2018 19:39
Smaczne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak