gruszki do pieczeni

gruszki do pieczeni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    30 szt
  • ocet

    1 szkl
  • woda

    2 szt
  • cukier

    2 szkl
  • sok z cytyny

    1
  • kilak gożdzików

  • kora cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

gruszki obrać pokroić w ćwiartki usunąc gnizada nasienne. Skropić sokeimz cytryny. Rozpuścic cukier w wodzie z octem i zagotować. dodac gruszki i gotować aż zmiękną. Pod koniec można dodoać cynamon i gożdziki. PO sotudzniu nakładać owoce do słoików, syrop gotowac dalej a gdy zgęstneije i wystygnie zalac gruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

19.04.2012 13:09
fajne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat