Por w kremowym sosie musztardowym

Por w kremowym sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    2 szt
  • ocet winny

    1 łyżka
  • olej

    1/8 l
  • żółtko surowe

    1 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • musztarda

    4 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • kremówka

    1/8 l
  • szynka z indyka

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pory przekroić wzdłuż, ugotować w ¼ litra osolonej wody. Ostudzić.
2. Ocet rozmieszać z solą, pieprzem i 2 łyżkami oleju, doprawić do smaku. Marynatą posmarować osuszone, złożone jedna na drugiej połówki porów.
3. Żółtko wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą i cukrem. Stopniowo dodawać olej. Krem musztardowy wymieszać z ubitą kremówka, powstały sos doprawić do smaku.
4. Por zawinąć w plasterki szynki. Włożyć do sosu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zofia12

16.09.2010 10:05
głosuję na tak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat