Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasto z jagodami kamczackimi

5.0
(50)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Idealne letnie ciasto z sezonowymi owocami.

Składniki:

Składniki na ciasto:

jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 0.5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka tortowa 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jagody 160 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto z jagodami kamczackimi

1. Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę.
2. Wlewamy olej i miksujemy kilka minut.
3. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia oraz kakao i miksujemy na gładkie ciasto. Dodajemy jagody i mieszamy za pomocą łyżki.
4. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21x25cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w 180 stopniach.
6. Gotowe! Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak