Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jest to ulubiony przeze mnie dodatek do wszelkiego rodzaju kotletów, żeberek i innych mięs. Lekko kwaśna z wyraźnie wyczuwalnym smakiem kminku.

Składniki:

Składniki:

kapusta kiszona 500 gramów
kminek Prymat 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarna
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
masło 1 łyżka
woda 1 szklanka

Porada

Do kapusty można dodać również pokrojony i podsmażony boczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana

Kapustę odcisnąć z soku i posiekać na drobniejsze nitki. Przełożyć do rondelka, zalać wodą i dodać przyprawy dusić do miękkości kapusty. Na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulkę. Następnie dodać na patelnię mąkę i zrobić zasmażkę. Zimną zasmażkę rozrobić woda z kapusty, a następnie dodać do rondelka i zagotować. Podawać do dań obiadowych z ziemniakami i mięsem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak