Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dzisiaj chciałam podać mój przepis na łazanki ze świeżej kapusty. Łazanki przygotowuję z dodatkiem podsmażonego boczku wędzonego, podsmażonej kiełbasy oraz podsmażonych pieczarek. Łazanki tak przygotowane są bardzo smaczne.

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 0.5 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
ziele angielskie 4 ziarna
kiełbasa śląska 3 sztuki
boczek wędzony 150 gramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
masło klarowane 2 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 szczypta
makaron łazanki 250 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty

Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu odlewamy wodę. Cebulę i pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na maśle klarownym.
Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a boczek w kostkę, wkładamy na patelnię, przesmażamy.
Wszystko łączymy z ugotowaną kapustą, dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany al dente makaron łazanki. Całość mieszamy do połączenia składników i podsmażamy jeszcze około 5 minut co jakiś czas mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2018 23:08
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak