Kaszanka z jabłkami

Kaszanka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    1 kg
  • jabłka

    1/2 kg
  • pomidor

    3 sztuki
  • sól, cukier

    do smaku
  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dkg na osobę i ułożyć luźno w naczyniu żaroodpornym. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru i majerankiem. Na dno naczynia wlać 1/4 szklanki wody i naczynie wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach naczynie wyjąć z pieca.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

02.09.2011 15:26
takiej jeszcze nie jadłam ciekawe połączenie

RenataZ-et

12.10.2010 22:04
Tego jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat