Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z musem czekoladowym i gruszkami
Schłodzone ciasto rozwałkowac na placek. Forme do tarty wysmarowac maslem, wykleic ciastem. Spód ponakłuwac widelcem. Wstawic do 200st. do piekarnika na 20 minut. po upieczeniu ostudzić. Podgrzac 200ml śmietanki, dac połamaną czekolade oraz 1/2 kostki masła i cukier puder. Miaszac podgrzewajac. Jak sie wszystko rozpusci i polaczy schlodzic. Gruszki pokroic na cwarti,skrpic soekim z cytryny. Na patelni rozpuscic pozostałe masło, posypac cukrem i skarmelizowac. Do karmelu włozyc gruszki i dusic ok 20 minut mieszajc. Na tarte wylozyc gruszki (kilka odłozyc na gore do dekoracj). Pozatala kremowke ubic na sztywno. ubijac dalej ale na wolnych obrotach dodawac po lyzce masy czekoladowej. gotowy krem wylac na gruszki. udekorowac pozostalymi gruszkami i uprazonymi platkami migdałow. można posypac cukrem pudrrm lub startym kakao. Schlodzic aby krem stezał. wystarczy ok 60 minut.