Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola z jogurtem naturalnym i borówkami

5.0
(55)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Nie macie pomysłu na fit przekąskę, albo delikatne śniadanie? Ta propozycja jest strzałem w dziesiątkę. Szybka w przygotowaniu granola z delikatnym jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami to idealna kompozycja smaków, która sprawdzi się o każdej porze roku.

Składniki:

Składniki:

płatki owsiane 0,5 szklanki
orzechy arachidowe 0,25 szklanki
pestki słonecznika 0,25 szklanki
miód gryczany 2 łyżki
jogurt naturalny 150 mililitrów
borówki 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Granola z jogurtem naturalnym i borówkami

Płatki owsiane mieszamy z orzechami, pestkami słonecznika i miodem, tak aby miód obtoczył całość. Rozsypujemy granolę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy granolę. Polewamy jogurtem i posypujemy świeżymi borówkami.

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 22.06.2018 13:44
Wszystko co lubię ,pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak