Granola z jogurtem naturalnym i borówkami

Granola z jogurtem naturalnym i borówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Nie macie pomysłu na fit przekąskę, albo delikatne śniadanie? Ta propozycja jest strzałem w dziesiątkę. Szybka w przygotowaniu granola z delikatnym jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami to idealna kompozycja smaków, która sprawdzi się o każdej porze roku.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • płatki owsiane

    0,5 szklanki
  • orzechy arachidowe

    0,25 szklanki
  • pestki słonecznika

    0,25 szklanki
  • miód gryczany

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    150 mililitrów
  • borówki

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane mieszamy z orzechami, pestkami słonecznika i miodem, tak aby miód obtoczył całość. Rozsypujemy granolę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy granolę. Polewamy maślanką i posypujemy świeżymi borówkami.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

22.06.2018 13:44
Wszystko co lubię ,pychotka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat