Kakaowe torciki bezowe

Kakaowe torciki bezowe

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kakaowe torciki bezowe to świetny, lekki, fit deser. Pyszna propozycja dla każdego miłośnika słodkości. Polecam ten przepis!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki do bezy

  • białko

    2 sztuki
  • cukier brzozowy

    125 gramów
  • kakao

    1 łyżka

Składniki do twarogu

  • ser biały

    120 gramów
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • cukier brzozowy

    1 łyżka
  • skórka z limonki

    0,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

125 g cukru brzozowego dokładnie mielimy w młynku. Z białek ubijamy sztywną pianę, po czym delikatnie dosypujemy cukier, cały czas ubijając. Po dodaniu cukru piana powinna być gładka. Następnie powoli dodajemy kakao, aż dokładnie wymieszamy je z całą pianą. Tak przygotowaną pianę wyciskamy za pomocą rękawa lub wykładamy łyżką na papier do pieczenia. Między bezami zostawiamy trochę miejsca, ponieważ delikatnie wyrosną. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 110°C i pieczemy przez 50 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozwalamy bezom wystygnąć. Twaróg mielimy z jogurtem i cukrem do uzyskania kremowej konsystencji i dokładnie mieszamy ze skórką limonki. Bezy po przestygnięciu przekrawamy na pół i smarujemy je w środku twarożkiem. Złożone bezy wykładamy na talerz.

Smacznego!

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

22.06.2018 13:39
TORCIKI WYGLĄDAJĄ PYSZNIE I NA PEWNO TAK SAMO SMAKUJĄ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat