Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli ze szpinakiem, natką pietruszki i rzodkiewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna pasta kanapkowa z dodatkiem zieleniny i drobno pokrojonej rzodkiewki. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Składniki:

wszystkie składniki:

wędzona makrela 1 sztuka
liście szpinaku 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek
rzodkiewka 0.5 pęczka
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli ze szpinakiem, natką pietruszki i rzodkiewką

Makrelę obrać dokładnie z ości. Szpinak i natkę pietruszki wypłukać i osuszyć. Wrzucić makrelę i zieleninę do rozdrabniacza i rozdrobnić do uzyskania gładkiej masy. Przełożyć pastę do miski. Dodać rzodkiewkę pokrojoną w drobną kostkę. Wymieszać. Dodać majonez. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak