Pasta z wędzonej makreli ze szpinakiem, natką pietruszki i rzodkiewką

Pasta z wędzonej makreli ze szpinakiem, natką pietruszki i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna pasta kanapkowa z dodatkiem zieleniny i drobno pokrojonej rzodkiewki. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • wędzona makrela

    1 sztuka
  • liście szpinaku

    1 szklanka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • rzodkiewka

    0.5 pęczka
  • majonez

    1 łyżka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę obrać dokładnie z ości. Szpinak i natkę pietruszki wypłukać i osuszyć. Wrzucić makrelę i zieleninę do rozdrabniacza i rozdrobnić do uzyskania gładkiej masy. Przełożyć pastę do miski. Dodać rzodkiewkę pokrojoną w drobną kostkę. Wymieszać. Dodać majonez. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat