Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem i kaszą orkiszową

Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem i kaszą orkiszową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Smaczna i pożywna sałatka na bazie pieczarek, z dodatkiem kaszy, tuńczyka i szczypiorku.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • pieczarki

    500 gramów
  • kasza orkiszowa

    100 gramów
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ogórki kiszone

    4 sztuki
  • seler konserwowy

    1 opakowanie
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 5 minut. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia, a następnie pokroić w kostkę.
Kaszę orkiszową ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić, zostawić do wystudzenia.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz seler konserwowy. Dodać również posiekany szczypiorek. Wymieszać.
Dodać majonez, przyprawić sałatkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat