Gulasz z łopatki w sosie porowym

Gulasz z łopatki w sosie porowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczny gulasz z łopatki wieprzowej z dodatkiem pora.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie przepisy

  • łopatka wieprzowa

    800 gramów
  • por

    1 sztuka
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • pieprz ziołowy Prymat

    1 łyżka
  • tymianek Prymat

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w średniej wielkości kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej mięso. Następnie podlać wodą, posolić, dodać tymianek i pieprz ziołowy. Dusić pod przykryciem przez 1 godzinę.
Dodać pora pokrojonego w półplasterki i dusić jeszcze 20 minut.
Dodać śmietanę wymieszaną z niewielką ilością sosu (aby się nie zważyła). Zagęścić sos mąką rozrobioną z odrobiną zimnej wody. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat