Pikantna wołowina z warzywami

Pikantna wołowina z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Orientalne w smaku danie, które bez problemu przygotujesz w swoim domu.
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • olej

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbek
  • imbir

    1 szczypta
  • wołowina

    100 gram
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypta
  • papryka czerwona

    0.5 sztuka
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • brokuł

    0.25 sztuki
  • pasta chili

    1 łyżka
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • chili

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • woda

    100 mililitrów

Dodatki

  • ryż

    gram
  • sezam

    garść
  • zielona cebulka

    pęczek
  • limonka

    sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnie wlej olej oraz dodaj czosnek, imbir i pokrojoną w paski wołowinę.

Podsmaż na mocnym ogniu przez kilka minut, aż mięso będzie lekko brązowe.

Następnie dopraw świeżo zmielonym pieprzem i dodaj czerwoną paprykę, czerwona cebule, brokuły pastę chili, sos ostrygowy, brązowy cukier i mielone chili.

Delikatnie przesmaż mięso z warzywami, ale nie za długo. Na samym końcu wlej wodę i wymieszaj wszystko razem, aż powstanie sos.

Jeśli sos jest zbyt rzadki, zredukuj go na patelni przez kilka minut. Najlepiej podawać je z prażonym sezamem, zieloną cebulką i sokiem z limonki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

4 tygodnie temu
Bardzo smaczne jedzonko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat