Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy placek z rabarbarem i jabłkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
margaryna 25 dkg
cukier puder 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
żółtko jajek 4 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodatkowo

jabłka 4 sztuki
rabarbar kilka łodyg
cukier do posypania owoców
cukier puder do posypania ciasta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy placek z rabarbarem i jabłkami

Z podanych składników wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy bułką tartą.
Na ciasto rozkładamy równomiernie pokrojony rabarbar i jabłka obrane i starte na grubej tarce, posypujemy cukrem i przykrywamy drugim plackiem.
Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.
Jak ciasto przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak