Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem z zupek chińskich
Tłuszcz z zupek wycisnąć na patelnie dodać połamany makaron i podsmażyć do lekkiego zbrązowienia.
Następnie zdjąć z ognia , przykryć i odstawić.
Kurczaka oczyścić , opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać , podsmażyć na patelni.
Przełożyć do większego naczynia .
Dodać odsączoną kukurydzę, oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną,pokrojony w kostkę ogórek zielony.
Dodać poszatkowaną pietruszkę zieloną i szczypiorek, pokrojony w pół prążki por oraz makaron.
Wszystko razem wymieszać z majonezem , dodać przyprawy
Po wymieszaniu wszystkiego sałatkę wstawić do lodówki na co najmniej godzinę