Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
2 szkl,
jajka ugotowane na twardo
6 szt,
ogórki konserwowe
5 szt, mogą być kiszone,
marchewki
4 -5 szt,
pietruszka
3 szt,
seler
1/2 szt,
sól i pieprz
do smaku,
cebula
2 szt,
groszek konserwowy
1 puszka,
kukurydza konserwowa
1 puszka,
majonez
1 słoik,

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować na sypko.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą , odsączyć na durszlaku a następnie przełożyć do większej miski.,
Jarzyny opłukać , ugotować.
Po ugotowaniu obrać , pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego ryżu.
Jajka ugotować ,obrać i pokroić w kostkę, również dodać do ryżu, dodać pokrojone ogórki kiszone lub konserwowe oraz obraną pokrojoną cebulę.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę oraz groszek konserwowy.
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku , dodać majonez i wymieszać do połączenia składników.
Podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 18:57
bardzo taka lubie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak