Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12

5.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada
2 całe
cebula
1
kurki
100 g
szpinak świeży
150 g
śmietana 30%
1/2 szklanki
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12

Kroki postępowania

1
Dorady układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dokładnie oliwą z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Pieczemy w 180˚C przez około 15 minut.
Krok 1 - Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12 foto
2
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni z odrobiną oliwy. Dodajemy kurki i całość doprawiamy solą oraz kminem rzymskim. Gotowe grzyby zdejmujemy z ognia.
Ser roquefort kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła i smażymy szpinak. Doprawiamy solą i świeżo startą gałką muszkatołową. Dodajemy pokrojony ser. Całość zalewamy śmietaną. Smażymy, aż ser się roztopi.
Krok 2 - Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12 foto
3
Na talerze wykładamy upieczoną rybę, podsmażony szpinak oraz kurki.
Krok 3 - Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 22.03.2018 12:09
Bardzo smaczna rybka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak