Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bułki z kaszanką

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka
200 g
kajzerka
4 sztuki
cebula czerwona
1 sztuka
ząbek czosnku
1 sztuka
pieprz
Sklep Prymat
masło
1/2-1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z kaszanką

Kajzerki przecinamy wzdłuż w 3/4 wysokości, "kapelusik" odkładamy na bok i łyżeczką delikatnie wydrążamy środek.
Kaszankę i posiekany czosnek podgrzewamy na patelni z odrobiną masła, gdy rozpadnie się doprawiamy odrobiną pieprzu.
Ciepłą masą z kaszanki wypełniamy wydrążone bułki.
Cebulę kroimy w plasterki i krótko przesmażamy na patelni, lekko posypujemy solą.
Przesmażoną cebulę przekładamy na bułki.
Patelnię na której smażyliśmy cebulę delikatnie spryskujemy oliwą, rozkładamy na niej bułki i kapelusze
Bułeczki przesmażamy kilka minut na małym ogniu.
Od razu podajemy.
Idealnie do tego pasuje konserwowy ogórek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak