Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z komosą ryżową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 200 ml
quinoa 50 g
nasiona chia 2 łyżeczki
cukier cytrynowy 1 łyżeczka
jogurt grecki 4 kopiaste łyżki
orzechy laskowe 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z komosą ryżową

Sok pomarańczowy wlewamy do rondelka, dodajemy cukier cytrynowy i zagotowujemy.

Do gotującego się soku dodajemy quinoę (komosę ryżową) oraz nasiona chia i gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż całość zacznie gęstnieć, po czym studzimy.

Jogurt grecki wykładamy do 4 małych miseczek/szklaneczek/pucharków, na wierzch rozdzielamy ugotowaną komosę z chia.

Całość posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak