Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka, por, seler - surówka Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
por 1 szt mały
seler korzeniowy 1/2 szt
śmietana kwaśna 250 g 15 %
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka, por, seler - surówka Zewy


Kapustę pekińską pokroić.
Por pokroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce.
Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w misce, dodać śmietanę i sól oraz pieprz do smaku i wymieszać surówkę.
Odstawić na 15 minut do przegryzienia się smaków.
Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak