Przepis i sposób przygotowania na: Pączki wyrastające na zimno
Usmażone pączki układamy na ręczniku papierowym, gdy ostygną posypujemy je cukrem pudrem.
mąka pszenna |
1 kg
|
cukier |
4 łyżki
|
drożdże świeże |
10 dag
|
mleko |
500 ml
|
sól |
szczypta
|
masło |
10 dag
|
żółtko jajek |
5 szt
|
białko |
4 szt
|
cukier waniliowy |
1 opakowanie
|
wódka |
1 kieliszek
|
marmolada z róży |
1 słoik
|
cukier puder |
do posypania pączków
|
olej do smażenia |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: