Przepis i sposób przygotowania na: Bomba serowo - malinowo - brzoskwiniowa
Jajka umyć, sparzyć. Wybić do miski, utrzeć z cukrem do białości. Następnie dodać ser i esencję, wymieszać. Na koniec dodać żelatynę dobrze rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody. Do masy dodać połowę malin i pokrojone brzoskwinie, wymieszać i przełożyć masę do miski, wyrównać powierzchnię. Odstawić do lodówki do stężenia. Kiedy całkiem zastygnie na wierzch wylać ostudzoną, tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Zostawić w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Resztę malin (kilka zostawić do dekoracji) przełożyć do rondelka, dodać 1-2 łyżki wody i 2 łyżki cukru. Zagotować na małym ogniu aż maliny puszczą sok. Przetrzeć przez sito i ostudzić.
Stężały deser wyjąć na talerz odwracając miskę do góry dnem. Zdjąć folię. Deser polać musem malinowym, przybrać całymi malinami.