Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas
1/2 kg
pieczarki marynowane
1 słoik
cebula
1 szt
groszek konserwowy
1/2 puszki
śmietana
200 gram
musztarda
2 łyżeczki
Sklep Prymat
koperek świeży
2 łyżki (posiekany)
cytryna
1/2 szt
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Płaty śledziowe moczyć w zimniej wodzie przez 3 godziny. W trakcie dwa razy zmienić wodę. Następnie osuszyć śledzie i pokroić je na kawałki.
W misce wymieszać śmietanę z musztardą i sokiem z cytryny. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki marynowane pokrojone w plasterki. Dodać również odsączony z zalewy groszek i posiekany koperek. Wymieszać, a następnie wrzucić śledzie i jeszcze raz wszystko wymieszać.
Przykryć naczynie i wstawić na noc do lodówki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak