Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ostre marynowane papryczki

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Papryka ostra mielona Prymat
3 kg
Sklep Prymat
woda
3 l
ocet 10 %
1/2 l
cukier
10 łyżek
sól
3 łyżki
Sklep Prymat
ziele angielskie
10 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
20 szt
Sklep Prymat

Porada

Idealne do wszelkiego rodzaju kanapek, hamburgerów czy tortilli

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre marynowane papryczki

Papryki umyć, odkroić szypułki i za pomocą maleńkiej łyżeczki pozbawić nasionek (i tak będą ostre. Ułożyć ciasno w słoiczkach po dżemie. Z podanych składników ugotować zalewę. Zalać papryczki przestudzoną zalewą zalewą, słoiki szczelnie zakręcić , pasteryzować przez ok 30 min. od chwili zagotowania się wody. Po wyjęciu z wody odwrócić wieczkiem na dół i zostawić aż do ostygnięcia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak