Grzyby z chrzanem

Grzyby z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 100 g suszonych grzybów (kapelusze), najlepiej borowków

  • po 1 marchewce i pietruszce

  • 2 cebule, 2 listki laurowe

  • sok i skórka z 1/2 cytryny

  • chrzan tarty

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zalać niewielką ilością wody, odstawić na noc. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzec na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekać. Wazywa umieścić w rondlu, zalaćszklanką wody, dodać przyprawy oraz sok i skórke z cytryny, gotoać 20 minut. Wywar przecedzić dodać do grzybów, gotować do miekkości (50-55 minut), odparować, posolić. Grzyby przełożyć do salaterki i posypać świżo tartym chrzanem, lub polać chrzanem ze słoika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

19.02.2011 15:56
nie typowe zestawienie ale kto wie?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat