Przepis i sposób przygotowania na: Szybki piernik
Kroki postępowania
Upieczone ciasto ostudzić, oblać polewą, posypać startą na grubej tarce czekoladą nadziewaną.
mąka tortowa |
3 szklanki
|
jajko |
2 szt
|
miód płynny |
6 łyżek
|
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat |
2 łyżki
|
cukier |
15 dag
|
Soda oczyszczona Prymat |
1 łyżeczka
|
kakao |
2 łyżki
|
mleko |
150 ml
|
olej |
150 ml
|
czekolada gorzka |
10 dag
|
masło |
1 łyżka
|
śmietanka |
1 łyżka
|
cukier puder |
1 łyżka
|
czekolada starta |
2-3 kostki nadziewana o smaku miętowym
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: