Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z serem i truskawkami
Kroki postępowania
Kruszonka:
Z mąki, cukru, cukru waniliowego, żółtka i masła zrobić kruszonkę, odłożyć do lodówki.
mąka pszenna |
2 szklanki
|
drożdże świeże |
3 dag
|
mleko ciepłe |
200 ml
|
cukier |
5 dag
|
żółtko jajek |
2 szt
|
masło |
8 dag
|
sól |
1 łyżeczka
|
ser biały |
0,5 kg
|
masło lub margaryna |
10 dag
|
cukier puder |
10-12 dag
|
jajko |
2 szt
|
budyń śmietankowy |
1 opakowanie
|
laska wanili |
0,5 szt
|
mąka pszenna |
20 dag
|
masło |
10 dag
|
cukier kryształ |
10 dag
|
cukier waniliowy |
1 łyżka
|
żółtko jajek |
1 szt
|
truskawki |
20-30 dag
|
skórka pomarańczowa kandyzowana |
2-3 łyżki
|
jajko |
1 szt
|
mleko |
1 łyżka
|
cukier puder |
1 łyżeczka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: