Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z serem i truskawkami
Kroki postępowania
Kruszonka:
Z mąki, cukru, cukru waniliowego, żółtka i masła zrobić kruszonkę, odłożyć do lodówki.
mąka pszenna | 2 szklanki |
drożdże świeże | 3 dag |
mleko ciepłe | 200 ml |
cukier | 5 dag |
żółtko jajek | 2 szt |
masło | 8 dag |
sól | 1 łyżeczka |
ser biały | 0,5 kg |
masło lub margaryna | 10 dag |
cukier puder | 10-12 dag |
jajko | 2 szt |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
laska wanili | 0,5 szt |
mąka pszenna | 20 dag |
masło | 10 dag |
cukier kryształ | 10 dag |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 szt |
truskawki | 20-30 dag |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2-3 łyżki |
jajko | 1 szt |
mleko | 1 łyżka |
cukier puder | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: