Sposób przygotowania

Do garnka włóż obrane i opłukane warzywa: marchew, pietruszkę, por, seler naciowy i opaloną cebulę. Dodaj dwa pstrągi, zalej zimną wodą i dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą morską i kolorowym pieprzem.
Tak przygotowany wywar doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj spokojnie przez około 40 minut.
Kiedy warzywa będą miękkie odcedź wywar przez gęste sito i oddziel mięso, które pozostało na szkielecie pstrąga.
Do wywaru dodaj drobno pokrojone ziemniaki, śmietankę, ugotowanego pstrąga oraz cukinię pociętą na długie, cienkie paski.
Całość gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na samym końcu dodaj do zupy pokrojony szpinak, świeży koperek oraz zieloną cebulkę .
Zupę możesz też doprawić sokiem z cytryny lub octem.
Tak przygotowaną zupę podawaj z gałązkami świeżego koperku.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Smaczna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !