Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem trzcinowym do powstania puszystej masy. Dodajemy jajko i ucieramy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia oraz ziarna z laski wanilii i jeszcze chwilę ucieramy. Na końcu do ciasta dodajemy drobno połamaną czekoladę i delikatnie mieszamy.

Powstałe ciasto dzielimy na niewielkie kulki. Kulki ciasta układamy na wyłożonej pergaminem blasze, lekko spłaszczamy i pieczemy 10-12 minut w temperaturze 180°C.

Porada autora

zamiast cukru trzcinowego można użyć brązowego.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Bardzo fajne ciasteczka.Kuszą smakiem jak i wyglądem;);)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !