Sposób przygotowania
Masło ucieramy z cukrem trzcinowym do powstania puszystej masy. Dodajemy jajko i ucieramy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia oraz ziarna z laski wanilii i jeszcze chwilę ucieramy. Na końcu do ciasta dodajemy drobno połamaną czekoladę i delikatnie mieszamy.
Powstałe ciasto dzielimy na niewielkie kulki. Kulki ciasta układamy na wyłożonej pergaminem blasze, lekko spłaszczamy i pieczemy 10-12 minut w temperaturze 180°C.
Powstałe ciasto dzielimy na niewielkie kulki. Kulki ciasta układamy na wyłożonej pergaminem blasze, lekko spłaszczamy i pieczemy 10-12 minut w temperaturze 180°C.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Bożena Matuszczyk
jejkuchnia